Stel je voor dat jij degene bent die getest wordt

Stel je voor dat jij degene bent die getest wordt, stel je voor dat je huid levend wordt afgescheurd, stel je voor dat je vermoord wordt in het belang van anderen. Dit is het dagelijkse leven van duizenden weerloze dieren.

Hallo iedereen, vandaag ga ik het hebben over dierenrechten en dierenmishandeling. Ik wil jullie er vandaag van bewust maken hoe vreselijk dierenmishandeling is en waarom het zou moeten stoppen. Ik moet zelf wel toegeven dat ik ook wel eens graag een stuk vlees eet en dat ik leren schoenen draag, omdat dit in onze maatschappij als gewoon aanzien wordt. Dus ik wil jullie zeker niet verbieden om vlees te eten, maar jullie wel doen beseffen wat er gebeurd is voor het vlees op jullie bord komt.

We Will Write a Custom Essay Specifically
For You For Only $13.90/page!


order now

Dierenmishandeling is het onnodig veroorzaken van pijn bij een dier en zijn gezondheid beschadigen. Er zijn heel veel verschillende soorten dierenmishandeling, maar vandaag ga ik me baseren op huisdieren, proefdieren voor medische experimenten en bont dieren.

Dieren worden van over heel de wereld gebruikt voor dierproeven, dit kan gaan van medicijnen tot shampoo. Bijna elk medicijn die je ooit gebruikt hebt is getest op dieren. Alleen al in België worden er elk jaar 600.000 dieren getest en wereldwijd sterven minstens 22 dieren per seconde in laboratoria. Maar kan het ook anders? Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat proefdieren cruciaal zijn voor hun onderzoek maar verschillende dierenverenigingen beweren dat het ook anders kan. Zo kan er bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van in vitro testen en computerprogramma’s.
Door deze alternatieve oplossingen vind ik dat de overheid dierproeven zou moeten verbieden.

x

Hi!
I'm Lillian

Would you like to get a custom essay? How about receiving a customized one?

Check it out